كل ما يهم اهل الصعيد من معلومات و ابداع


    طريقه عمل فته اللحم بالخل والتوم

    شاطر

    بنت بندار
    وسام الاشراف

    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 50
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    طريقه عمل فته اللحم بالخل والتوم

    مُساهمة من طرف بنت بندار في الأربعاء 17 أكتوبر - 22:37:45

    بسم الله الرحمن الرحيم

    اخواتى الحبيبات بمناسبه قرب عيد الاضحى المبارك كل سنة


    وانتو بالف خيروبما ان العيد دا عيد لحمه بقدم لكم

    طريقه عمل الفته بالخل والتوم


    المقادير
    ====

    2كوب أرز مفلفل مطبوخ

    2 رغيف خبز شمسي او بلدي أو أى خبز يصلح للفته

    وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف


    خلاصة سلق اللحم أو الدجاج (مرقه -شوربة )

    2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)

    4\1 كوب خل

    ملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم

    ملح

    الطريقة
    ====

    يقطع الخبز ويحمص إما في الفرن


    أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت


    نضع الخبز في طبق عميق ويسقى بقليل من الشوربه الساخنة


    ويقلب لكى يتشرب كله بالشوربة

    ثم نضع فوقه الأرز - وكمية الأرز تحدد حسب الرغبة

    إذ يمكن أن نضع طبقة الأرز كبيرة أو قليله


    (تحضير صلصة الخل والثوم والتي هي الأساس لطعم الفتة)

    نحمر الثوم المفروم في ملعقة كبيرة من السمن

    الى أن يصبح لونه ذهبيا ولا ندعه يغمق لونه كثيرا

    حتى لا يصبح مر

    ثم نهدىء النار ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة


    ثم نضع هذه الصلصة على الأرز بالتساوي ويساوى السطح

    ويتم وضع قطع اللحم فوق الارز

    وبالهناوالشفاااا





    ابويونس

    الجنس : ذكر
    الابراج : الميزان
    عدد الرسائل : 26
    تاريخ الميلاد : 15/10/1987
    العمر : 30
    نقاط : 34
    تاريخ التسجيل : 06/01/2012

    رد: طريقه عمل فته اللحم بالخل والتوم

    مُساهمة من طرف ابويونس في الجمعة 19 أكتوبر - 20:53:34

    [youtube][/youtube]
    avatar
    بنت الصعيد
    المشرف المميز 1

    الجنس : انثى
    الابراج : الاسد
    عدد الرسائل : 1616
    نقاط : 2836
    تاريخ التسجيل : 26/06/2010

    رد: طريقه عمل فته اللحم بالخل والتوم

    مُساهمة من طرف بنت الصعيد في الجمعة 19 أكتوبر - 22:28:16


    الله عليكي / اختي بنت بندار
    يجد انا جيت ع ريحة الفته بالخل والثوم تسلم ايديكي بالفعل الطبق
    ده من الاكلات الخاصة والمشهورة بعيد الاضحي لكن ممكن سؤال
    هي فين اللحمة ؟؟؟
    عموما اللحمة علي انا حجزت خروف صيني
    من العرض الموجود بركن الفيديو المميز هنا بالمنتدي
    وكلكم اسرة المنتدي معزومين بقي بقسم المرأة اول يوم العيد
    ههههههههههه
    كل سنة وانتم طيبين





    بنت بندار
    وسام الاشراف

    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 50
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    رد: طريقه عمل فته اللحم بالخل والتوم

    مُساهمة من طرف بنت بندار في الإثنين 22 أكتوبر - 1:09:37

    شكرا اختى الحبيبه على مرورك
    واللحمه موجوده عملنا منها الشوربه



    وبعد كدا حطينهافوق الارز بعد ما


    جهزنا الفته وهو معقول تبقي فته من غير لحمه

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين 23 أكتوبر - 22:26:20