كل ما يهم اهل الصعيد من معلومات و ابداع


    مربي التين

    شاطر

    بنت بندار
    وسام الاشراف

    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 50
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    مربي التين

    مُساهمة من طرف بنت بندار في الثلاثاء 2 أبريل - 21:53:08

    مربى التين




    * المقادير *
    كيلو تين
    كيلو سكر
    عصير ليمونه
    ربع معلقة صغيرة مسحوق قرنفل


    * الطريقة *

    1- أحضري التين واغسليه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحطيه في طبق صيني على هيئة طبقات وبين كل طبقة وطبقة ضعي سكر.

    2- اتركيه فترة تتراوح من 2 إلى 3 ساعات لغاية ما يخرج كمية المياه اللي موجودة فيه.
    3- بعد كده حطيه على نار هادئة مع التقليب لغاية ما تلاقي السكر اللي فيه ذاب خالص.
    4- بعد كده ضيفي إليه عصير الليمون وسيبيه على النار لغاية ما يتعقد مع إضافة القرنفل المطحون إليه. وزي ما اتفقنا إنك تشيلي الريم أولا بأول.

    5- لما تلاقي المربى استوت شيليها من على النار وسيبيها لغاية ما تبرد وبعد كده عبيها في البرطمانات ودخليها التلاجة.

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين 23 أكتوبر - 22:30:34