كل ما يهم اهل الصعيد من معلومات و ابداع


    عجه القرنبيط فالفرن

    شاطر

    بنت بندار
    وسام الاشراف

    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 50
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    عجه القرنبيط فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت بندار في الجمعة 19 أبريل - 18:25:54

    نص واحدة متوسطة قرنبيط
    2 عود بصل اخضر
    نص كوب كزبرة خضراء
    4 م ك دقيق
    2 م ص ملح
    ربع م ص فلف أسود
    1 م ص كمون
    نص م ص كزبرة ناشفة
    1 م ص بيكنج بودر
    4بيضه كبيرة مخفوقة قليلا
    3 او4م ك سمن مذابة

    1.هنسخن الفرن على حرارة 200 اعلى من متوسط بشوية على الرف الاوسط الشبك
    ممكن فى قوالب صغيرة او فى صينية هتدهينها بسمن او زيت قليل ونتركها على جنب.
    ولو مش عاوزة فى الفرن ممكن على البوتجاز عادى زى ما بتعملى البيض


    2.قطعى القرنبيط قطع صغيرة وفى حلة هتضيفية مية وهتسبيها لحد ما تغلى جامد وهتضيفى القرنبيط المقطع وهنضيفم ك كمون +م ص ملح
    (مش تزودى ملح فى الخطوة دى كفاية اوى م ص لاننا لسة هنضيف تانى)
    لحد ما تلاحظى ان القرنبيط اصبح لين هنصفى من ماء السلق .3.هنحطة فى طبق عميق وبالشوكة هتفتتية الىقطع صغيرة مش مهروسةخالص مجرد قطع صغيرة.


    4.هنقطع البصل مع اوراقة + الكزبرة الخضراء قطع صغيرة وهنضيفهم على الطبق الى قطعنا القرنبيط فية وهنضيف
    الدقيق +الملح + الفلفل الاسود + الكزبرة الناشفة +البيكنج بودر+ البيض
    هنقلب لحد مايتجانس كل الخليط مع بعض
    5.وزعى الخليط فى القوالب بحيث يكون 3/4القالب او فى الصينية المتوفرة عندك
    لان لسة حجمة هيزيد وهيرتفع.
    6.هنضيف السمن المذاب على سطح القالب اوالصينية
    7. هندخلهم الفرن لحد ما يحمر من الجوانب وتحت ويتماسك وولعى الشواية يحمر الوش.
    وطلعية ولو فى قوالب مش تخافى هيطلع معاكى بكل سهولة ان شاء الله ..
    وتقدم ســاخنة
    avatar
    بنت الصعيد
    المشرف المميز 1

    الجنس : انثى
    الابراج : الاسد
    عدد الرسائل : 1616
    نقاط : 2836
    تاريخ التسجيل : 26/06/2010

    رد: عجه القرنبيط فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت الصعيد في السبت 20 أبريل - 22:32:59


    غاليتي / بنت بندار
    اشكرك ع الوصفة واكيد طريقة طهي بالفرن اخف من تقديمه مقلي لزياده تشربه من الزيت
    بجانب فوائد القرنبيط
    -يقوي القلب ويقلل من مخاطر الإصابة بالسكتة الدماغية لإحتوائه على أليسين Allicin.

    -يعمل على خفض ضغط الدم المرتفع.


    -يقوي البنية لإحتوائه على الفوسفور.


    -يفيد في تخفيض مستويات الكولسترول في الدم


    -يساعد على تفادي الإصابة بالعمى.


    -يقي من مرض السرطان.


    -يحمي خلايا العين من التلف.


    -يمنع الإختلالات ويحافظ على التوازن.


    -يساعد في تخليص الجسم من السّموم.


    -يعمل على إستقرار نسبة السكّر في الدم.


    ويلا الجميع مدعو للمشاركة ف اعداد الوصفة والقرنبيط من عندي كمان






    وبالهنا والشفا
    تقبلي مروري
    ودمتي بخير وصحة






    بنت بندار
    وسام الاشراف

    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 50
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    رد: عجه القرنبيط فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت بندار في السبت 20 أبريل - 23:00:08

    جزاكى الله خيرا اختى الحبيبيه بنت الصعيد
    على مرورك للموضوع وعلى معلوماتك القيمه

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين 23 أكتوبر - 22:23:23