أبناء الصعيد فن ابداع اصالة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كل ما يهم اهل الصعيد من معلومات و ابداع


    كبسه الفراخ

    نورا هانم
    نورا هانم
    وسام التكريم


    الجنس : انثى
    الابراج : السمك
    عدد الرسائل : 1064
    تاريخ الميلاد : 18/03/1977
    العمر : 47
    نقاط : 1904
    تاريخ التسجيل : 13/06/2011

    مميز كبسه الفراخ

    مُساهمة من طرف نورا هانم الخميس 11 أغسطس - 2:26:37

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    المكونات


    ارز بسمتى ( حسب العدد مع مراعاه كل كوب ارز له كوب ونصف مرق او ماء )

    • فراخ حسب ما انتى عايزه على حسب عدد الافراد ممكن تقطعى الفرخه 4 او 8 حسب ما تحبى برده
    • بصله كبيره
    • 1طماطم مقطعه مكعبات صغيره + معلقه كبيره صلصه طماطم
    • البهارات : -
    • الصحيحه ( عودين قرفه - عدد 5 قرنفل - ورق لورا - لمون جاف اسود- 3 فصوص حبهان )
    • ونصف معلقه صغيره من كل من ( فلفل اسود - كمون- كزبره ناشفه -زعفران- كارى- كركم- جنزبيل)
    • ومننساش الملح طبعا بس ده حسب ما نحب
    طريقة التحضير

    نقطع البصل صغير ونضعه على النار حتى يميل لونه للبنى الفاتح


    ثم نضع البهارات الصحيحه دقيقه مع التقليب ثم الصلصه ونقلبها دقيقه

    ثم قطع الطماطم ونقلب شويه صغيرين ثم نضع الفراخ وتكون مغسوله جيدا وباقى البهارات ونقلب كل الخليط ده على بعضه ونغطى عليهم ونوطى النار 10 دقايق يخدو ريحه وطعم بعض ثم نضع

    الماء على حسب عدد اكواب الرز ونوطى النار ونسيب الفراخ تستوى فى الخليط ده كله

    ولما تستوى نشيلها ونضع الرز ونكون غسلينه ونقلب ولو ناقص شويه مايه مكان اللى اتبخرو

    فى سوا الفراخ نزود

    ثم نعلى النار لحد ما الرز يشرب الماء او المرق لان ده يعتبر مرق الدجاج

    ونوطى النار جدا ونقلب الرز ونسيبه لما يستوى نضع قطع الفراخ فيه مره تانيه عشان تاخد ريحه الرز كمان ونقفل عليهم ونقدمهم وبالهنا والشفا

    وممكن

    نبقى نحط الفراخ تحت الشوايه ونقدم الرز فى سرفيس وقطع الفراخ على الوش او

    نحط قطع الفراخ مع الارز ونقدمهم مع وضع القطع على وجهه الارز بدون شوى

    تحت الشوايه عشان


    الطعم يفضل هو هو طعم الكبسه

    للتزيين

    اضافه مكسرات محمصه زى زبيب ولوز وبندق وصنوبر او اى صنف منهم بتحبيه مع الزبيب

    او حلقات طماطم وخيار وليمون

    وبالهنا والشفا












      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 9 مايو - 11:12:25