أبناء الصعيد فن ابداع اصالة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كل ما يهم اهل الصعيد من معلومات و ابداع


2 مشترك

    صنية بطاطس بالفراخ

    نورا هانم
    نورا هانم
    وسام التكريم


    الجنس : انثى
    الابراج : السمك
    عدد الرسائل : 1064
    تاريخ الميلاد : 18/03/1977
    العمر : 47
    نقاط : 1904
    تاريخ التسجيل : 13/06/2011

    مميز صنية بطاطس بالفراخ

    مُساهمة من طرف نورا هانم الأحد 21 أغسطس - 20:04:22


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    صينية البطاطس بالدجاج بالفرن روووووووووووووعة و لذييييييييييذة

    بسم الله نبدأ

    [b] المقادير
    [b][b]

    [b]4 بطاطس كبيرة مقطعة شرائح بسمك 3 مم تقريبا

    [center]2 طماطم متوسطة مقطعه شرائح
    1 بصله كبيرة مقطعة شرائح
    1 فلفل رومي أخر مقطع شرائح + 1 فلفل أخضر حار حسب الرغبة
    2 ملعقة كبيرة زيت
    ملح + فلفل أسود + بهارات + بابريكا
    1 ملعقة صلصة طماطم
    2 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
    2 فص ثوم مفروم 1 دجاجة (1 كيلو جم) مقطعه أرباع أو حسب الرغبه مغسوله جيدااااااا
    نحضر الخضار كله شرائح

    [b]الطريقة

    [/b][/b][/b][/b][/b]


    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ثم نضع البطاطس و البصل معا و نضيف عليهم الملح و الفلفل الأسود و البهارات و نقلبه كويس

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    نرص في القالب شريحة بطاطس ثم البصل ثم بطاطس ثم الطماطم ثم البطاطس ثم
    الفلفل و تكرر العملية حتي الانتهاء من رص جميع الخضار زي الصورة

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    [b]نرش السطح بالزيت
    [/b]
    [b]ثم نخلط الطماطم و الثوم بالخلاط و تصب فوق البطاطس و نضع الفلفل الحار صحيح
    مش عارفة ليه طالعة صورة عصير الطماطم فاتح قوي كده ليه؟
    [/b]
    [b]
    [/b]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    ثم نتبل الدجاج بالملح و الفلفل الاسود و البهارات و نضعها فوق البطاطس و ندهن سطح الدجاج بالبابريكا

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

    نغطي القالب بالقصدير

    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [size=24
    ندخله الفرن الساخن مسبقا علي حرارة متوسطة لمدة 3/4 ساعة


    ثم نطلعها و نشيل القصدير عنها و ندهن سطح الدجاج بالصلصة
    [/size]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    ثم نرجعها الفرن لتتحمر كويس لمدة 3/4 ساعة أخري

    و دي بعد النضج و تحمير الدجاج
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


    [/center]
    المستشار
    المستشار
    Admin
    Admin


    الجنس : ذكر
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 6465
    تاريخ الميلاد : 04/07/1964
    العمر : 59
    المزاج : الحمد لله
    نقاط : 8484
    تاريخ التسجيل : 19/09/2008

    مميز رد: صنية بطاطس بالفراخ

    مُساهمة من طرف المستشار الأحد 21 أغسطس - 20:34:39

    الاخت نورا
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    بصراحه
    اكلاتك روعه
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
    كل رمضان وانتى متميزة بفن الاكل
    رمضان كريم
    [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء 14 مايو - 19:44:49