طبعا كلنا عارفين إن عيد الاضحي هو عيد اللحمة، علشان كده
هاقدم لكم النهارده مجموعة متنوعة من الأكلات المناسبة لعيد
الأضحى المبارك...
الفتّة اللذيذة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنــــــــــــتا والشفــــــــــــــا
أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق الفتة اللذيذ ودي أحسن
طريقة لعمل الفتة..
المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة:
1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة
لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.
2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب
الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد
كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده
نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار
هادية لغاية ما يستوي.
3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية
ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع
التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير
الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق،
ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.
4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة
اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم
الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبالهنــــــــــــتا والشفــــــــــــــا
أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق الفتة اللذيذ ودي أحسن
طريقة لعمل الفتة..
المقادير:
• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".
• نص كيلو رز.
• ماء ساخن.
• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.
• 2فص حبهان.
• ملعقة قرنفل.
• 6فصوص ثوم مهروس.
• رغيف خبز محمص.
• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.
• عود قرفة.
• ورقة لاورا.
• ملح.
• كوباية كبيرة عصير طماطم.
• ملعقة كبيرة سمن.
• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.
• ملعقة خل أبيض.
الطريقة:
1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة
لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.
2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب
الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد
كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده
نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار
هادية لغاية ما يستوي.
3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية
ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع
التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير
الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق،
ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.
4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة
اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.
5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم
الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...
وبالهنا والشفا