المقادير
نصف كيلو دقيق
ربع كيلو سمنةاو زبدة
تلت ربع كوب لبن
ربع كوب سكر
نصف باكو بيكنج بودر
عجوة للحشو
بيضة لدهن الوش (اختيارى)
سمسم للوش
الطريقة
نقدح السمنة على النار من غير ما تتحرق
ننزل بيها على الدقيق
ونقلب بمعلقة خشب لان الدقيق بيبقى سخن
وبعدين نبس الدقيق بالسمنة لغاية ما يتشرب كويس
بنضيف بقية المكونات السكر والبيكنج بودر
ونعجن باللبن
متنزليش باللبن كله شوية شوية حسب العجينة
لغاية ما العجينة تبقى كويسة معاك
نسيبيها ترتاح نصف ساعة
وبعدين نبتدى نقطعها
نفرد العجينة بالنشابة ونحط العجوة
ونقطعها بالورب
احطها فى الصينية وارش على الوش سمسم
والفرن طبعا بيبقى سخن
بندخلها على درجة جرارة 180
من ربع لتلت ساعة
نصف كيلو دقيق
ربع كيلو سمنةاو زبدة
تلت ربع كوب لبن
ربع كوب سكر
نصف باكو بيكنج بودر
عجوة للحشو
بيضة لدهن الوش (اختيارى)
سمسم للوش
الطريقة
نقدح السمنة على النار من غير ما تتحرق
ننزل بيها على الدقيق
ونقلب بمعلقة خشب لان الدقيق بيبقى سخن
وبعدين نبس الدقيق بالسمنة لغاية ما يتشرب كويس
بنضيف بقية المكونات السكر والبيكنج بودر
ونعجن باللبن
متنزليش باللبن كله شوية شوية حسب العجينة
لغاية ما العجينة تبقى كويسة معاك
نسيبيها ترتاح نصف ساعة
وبعدين نبتدى نقطعها
نفرد العجينة بالنشابة ونحط العجوة
ونقطعها بالورب
احطها فى الصينية وارش على الوش سمسم
والفرن طبعا بيبقى سخن
بندخلها على درجة جرارة 180
من ربع لتلت ساعة