من طرف بنت الصعيد الخميس 7 أكتوبر - 12:00:55
سيادة المستشاار والله ده حرام كل ما اجي ارد الاقي اسئلة صعبه بس هجاوب وامري لله علشان الجنسيةالصعيدية ماتنسحب طيب ممكن استعين بصديق ولا تغير لي الاسئلة عموما بص يا سيدي انا هجاوب ع اللي ممكن اعرفه اعتقد ان المرتة ما يتبقي من الزبدة بعد قدحها ع النااااااار والله اعلم هههه الحامض ده اللبن بيحمضوه وبيحطوه ف اناء مصنوع من الفخار اسمه لبن الزير وبيعجنه بيه القمح المدشوش لعمل الكشك السرسوب بقي ده اللبن اللي بينزل من االماشية عقب الولاده مباشرة المش لما نترك الجبنة فترة طويلة بيتحول الملاح واللبن اللي فيها الي المش ولا زم يكون فيه حاجات بتمشي بههههههههههه الرايب ده اللبن اللي بيتبقي ف القربه بعد عملية ا لخض واستخلاص الزبدة ويكمن مملح الشنده دي مصنوعة من الخوص وتعلق ويوضع عليها الجبنة بعدصنعها مباشرة لتصفيةالميه والملاح اللي فيها جحش القربةده عبارة عن عصايتين من جريد النخل تحمل القربه عند اجراء عملية الخض المفتلةواضح من سمها انها الخبزالمفتل ههههههههههه الرشدةجميلة لو اللي انت تقصدها ع فكرة بحبها عبارة عن عجينة وتتفرد وترق ع الطبليه وتقطع بالسكين وتسوي ف لبن او عسل اسود ومنيل الحريرةدي اعتقد انه يبللل الدقيق بالماء ويبس ع هيئة كلاكيع وكرات صغيرة كده باليد ويسوي ف اللبن وليها اسم تاني البسيسة ههههههههههه السكسكيةعباره عن عجين برضه زي طريقة صنع الرشدة بس تقطع اصغر وتسوي ف قادوس مصنوع من الفخااار ع اناء به ماء يغلي بخااار وتحلي بالسمن والعسل برضه الاسود او السكر القرص نوع من انواع الخبيز عبارة عن دقيق وخميرة وسمن وتقطع وتخمر وتسويف الفرن وتؤكل طازجة طرية او تقطع وتحمص ونسميها الفايش الدبدابة بقالي ساعة بفكر وما عرفتها وعلشان كده سيبته للمستشااااار يجاوب يا جماعة عارفة اني عكيت هههههههههه وسامحوني ما كنش قصدي بس المستشااار الله يسامحه بقي ليه عمايل ههههههههه دمتم بخير
عدل سابقا من قبل بنت الصعيد في الخميس 7 أكتوبر - 21:08:36 عدل 2 مرات