عزيزتي حواء
ما اجمل اكلاتنا المصريه بالتأكيد من اشهي الاكلات
واليوم سوف اقدم لكم طريقة عمل اكله مصرية اكيد برغم انها شاقة الا انها جميلة ومن الاكلات اللي بحبها واكيد انتوا كمان بتخبوها وهي :
الممباااار المصري
ويلا تعالوا نشوف الطريقة وكمان بالصور
طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......
هنعمل الممباروذلك بعد الغسيل جيدا والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه
وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله
ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ما اجمل اكلاتنا المصريه بالتأكيد من اشهي الاكلات
واليوم سوف اقدم لكم طريقة عمل اكله مصرية اكيد برغم انها شاقة الا انها جميلة ومن الاكلات اللي بحبها واكيد انتوا كمان بتخبوها وهي :
الممباااار المصري
ويلا تعالوا نشوف الطريقة وكمان بالصور
طريقة عمل الممبار ..المصري وبالصور......
هنعمل الممباروذلك بعد الغسيل جيدا والكحت والنقع فى الملح والخل
الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرومه
وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
طبعا ده جزء من الممبار
نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله
ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزائد
وده شكله النهائى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وده من الداخل احمر وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل
وبالهنا والشفا