أبناء الصعيد فن ابداع اصالة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كل ما يهم اهل الصعيد من معلومات و ابداع


3 مشترك

    مكرونه فالفرن

    avatar
    بنت بندار
    وسام الاشراف


    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 57
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    مكرونه فالفرن Empty مكرونه فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت بندار الجمعة 12 أكتوبر - 23:16:18


    (المقادير:)


    1 كيلو مكرونة صغيرة مسلوقة -

    5 حبات كبيرة فلفل رومى مقطع حلقات -

    5 حبات كبيرة طماطم مقطعة حلقات -

    2 بصلة كبيرة حلقات -

    ملح - فلفل اسمر - زيت .


    الطريقة:

    تسلق المكرونة فى ماء وملح وتصفى


    فى طاسه كبيرة على النار وعميقة لتستوعب الخلطة

    نضع الزيت ونضيف اليه حلقات البصل ونقلب حتى يصير لونها

    ذهبى ثم نضيف حلقات الفلفل ونقلب حتى يذبل ثم نباشر

    بالطماطم الحلقات ونقلب مرة واحدة ونضيف الملح والفلفل


    ونتركها على نار هادئة لتتسبك اى يتجانس الخليط ويتكون



    لدينا خلطة لها رائحة رائعة ويجب ان تكون الى حد ما بها

    بعض السائل ولا نتركها يجف مائها على النار

    .
    نجهز صينية تدخل الفرن ونصب فيها المكرونه بعد ان نكون


    اضفنا عليها نصف كمية الخلطة .


    النصف الاخر من الخلطة نضعه على وجه الصينية ونغطى به

    المكرونة باكملها وندخلها فرن لمدة 15 دقيقة درجة

    حرارتة متوسطة فقط لتتجانس العناصر ويحمر الوجه

    تقدم ساخنة وبالهناء والشفاء



    عدل سابقا من قبل بنت بندار في الأحد 14 أكتوبر - 19:27:07 عدل 3 مرات
    elgendiart
    elgendiart
    المشرف المميز 1


    الجنس : ذكر
    الابراج : الثور
    عدد الرسائل : 1605
    تاريخ الميلاد : 29/04/1953
    العمر : 71
    الموقع : italia
    المزاج : مرتفع
    نقاط : 2909
    تاريخ التسجيل : 29/03/2009

    مكرونه فالفرن Empty رد: مكرونه فالفرن

    مُساهمة من طرف elgendiart السبت 13 أكتوبر - 3:57:19

    وصفة جميلة
    بس فية حاجتين
    ناقصين
    اولا الون الاصفر لا يليق للقرائة على خلفية سمواوى صح بتعب النظرلا وخاصة العواجيز اللى زييى هههههههههههههههههههه
    ثانيا الوصفة جميلة بس ناقص الجبن المبشور دة مهم
    وحيث ان ايطاليا مشهورة فى المكرونة
    احنا مع وصفك الجميل دة
    بنحط كمان الباشمل لتكون متماسكة وجميلة فى التقديم فان المكرونة والفلفل والطماطم حسب الطريقة المشروحة سوف تكون قليلة التماسك دة فى اعتقادى
    عموما شكرا على الدردشة لانى لاقيت نفسى فاضى على كرسى الاعتراف واليل طويل فا حبيت اتمشى شوية فى اللاقسام لان بنت الصعيد قالت انى ما تحركش من المنتدى
    ههههههههههههههههههههههههههههه

    مكرونه فالفرن Yhq00578

    مكرونه فالفرن QEU00578
    avatar
    بنت بندار
    وسام الاشراف


    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 57
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    مكرونه فالفرن Empty رد: مكرونه فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت بندار الأحد 14 أكتوبر - 19:23:45

    شكرا لك وجزاك الله خيرا استاذى الفاضل\\

    محمد الجندى على مرورك


    واضافاتك الجميله وانا سعيده بها

    جداوشكرا على ملاحظتك على لون الكتابه

    ومعذره منى
    بنت الصعيد
    بنت الصعيد
    المشرف المميز 1


    الجنس : انثى
    الابراج : الاسد
    عدد الرسائل : 1616
    نقاط : 2836
    تاريخ التسجيل : 26/06/2010

    مكرونه فالفرن Empty رد: مكرونه فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت الصعيد الأحد 14 أكتوبر - 20:38:05


    احم احم احم
    مين هنااااااااااااااك

    ههههههههههه
    امسك استاذنا الجندي
    ولا يهم حضرتك المنتدي ملكك بقي وانت الادارة




    ]حقيقي المكرونة روعة خاصة ع الطريقة الايطالي بالجبنة الرومي المبشور وخلطة البشامل

    لكن
    كده ياجماعة بجد بجد حسيت بالجوع واكيد المكرونة لا تقاوم لاني بحبها
    ونكسر الدايت علشان عيونكم
    ممكن من فضلك اخت بنت بندار طبق مكرونة
    ههههههههههههههههه
    تقبلوا مروري
    ودمتم بخير

    [b]
    [/b]
    avatar
    بنت بندار
    وسام الاشراف


    الجنس : انثى
    الابراج : السرطان
    عدد الرسائل : 194
    تاريخ الميلاد : 18/07/1967
    العمر : 57
    نقاط : 419
    تاريخ التسجيل : 11/09/2012

    مكرونه فالفرن Empty رد: مكرونه فالفرن

    مُساهمة من طرف بنت بندار الأحد 14 أكتوبر - 23:34:44

    اسعدنى مرورك اختى الغاليه ومن


    عيونى مش بس طبق واحد حبيبتى الغاليه

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 15 نوفمبر - 14:33:36